Okul Aile İlişkileri

Okul Aile İlişkileri

19.09.2023 43

Velinin Uyması Gereken Genel Kurallar

 

*Okul giriş ve çıkış saatlerine uyunuz: Giriş saati 09.00da , Çıkış saati 13.40 - 14.00 arasında yapılmaktadır. Giriş ve çıkış saati çocukların öz bakım becerilerini kazanmaları için okul içine girmeyiniz.

*Okul aile birliği toplantılarına katılarak okulda yapılacak olan çalışmalara destek olunuz. Önerilerinizi, beklentilerinizi ve deneyimlerinizi bizlerle paylaşınız

*Öğretmen ve okul idaresi tarafından gönderilen belgeleri zamanında ve mavi sabit kalemle doldurularak okula geri gönderiniz

*Okulumuz tarafından gönderilen bilgilendirme yazılarını mutlaka okuyunuz, ilgili çalışmaları zamanında yapınız.

*Okul, sınıf ve her türlü konuda dilek-öneri ve şikayetlerinizi doğrudan okul idaresi ile paylaşarak devamlılık ve çözüm sonucunu birlikte sağlayınız.

*Okula çocuklar ile yiyecek ve içecek göndermeyiniz.

*Çocuğun okuldan erken alma  veya teslim edilmesinde anne, baba ya da 3. teslim edilecek kişi dışında okuldan almaya gelmesi durumunda öğretmeninize yazılı olarak bilgi veriniz.

 

Öğretmenle İlişkilerde Kurallar

 

 *Önceden randevu alarak öğretmeninizin belirleyeceği saatte görüşme yapılabilir. Ders saatleri içerisinde sağlıklı eğitim akışı için öğretmeni aramayınız. Çıkış saatlerinde telefonu sadece çocuğunuzu istemek için kullanınız. Uzun görüşme yapmayınız.

*Veli toplantılarına katılmak veli sorumluluğudur. Ayrıca zorunludur. Veli - öğretmen işbirliği ile çocuğunuzun gelişimine daha hızlı yön veriniz.

*Öğretmeniniz tarafından istenen aile katılımı (atölye çalışmaları) çalışmalarını zamanında gerçekleştiriniz. Katılım konusunda hassas davranınız.

*Öğretmen tarafından istenen malzemelerin zamanında ve istenilen nitelikte olmasına özen gösteriniz

*Çocuğunuz ile ilgili sınıf veya öğretmenle yaşanan sorunların önce öğretmeninizle paylaşınız.

*Öğretmeninizden ve yardımcı personelden çocuğunuza ilaç vermesini talep etmeyin. Çocuğunuzun ilaç saatlerini okul saatleri dışında olacak şekilde ayarlayınız.

 

Evde Yapılması Gerekenler

 

*Okulda konulan kuralların evde devam ettirilmesi için çaba gösteriniz.

*Çocuklarınıza yaşlarına uygun sorumluluklar veriniz.Çocukların öz bakım becerilerini tam olarak kazanmalarını sağlayarak,  evde destekleyiniz.

*Öğretmen hakkında çocuğunuzun yanında ya da onun duyabileceği şekilde olumsuz konuşmalar yapmayınız.

*Okuldaki kahvaltılar ana öğün değil, ara öğün olduğu için çocuklarıızın evde ana öğünlerini yapmalarını sağlayınız.

*Okula gönderilen tüm malzeme ve evrakların üzerine çocuğun adı soyadı ve sınıfını yazınız veya bunları içeren etiket yapıştırınız

*Çocuklarınızın çantalarının günlük kontrolünü yapınız Çocuklarınızın kendi giyip-çıkarabilecekleri kıyafetleri tercih ediniz. Kişisel eşyalarının (okul çantası kıyafet vb. ) sade ve abartıdan uzak olmasına dikkat ediniz

*Hasta olan çocukların okula gönderilmesi grup arkadaşlarının da hastalanmasına neden olacaktır. Gereken hassasiyeti göstererek hasta çocuğunuzu okula göndermeyiniz.