Devam - Devamsızlık

19.09.2023 47

Devam: Veli, günlük eğitimi aksatmayacak şekilde çocuğunun okula devamını sağlar. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.

Özürsüz olarak aralıksız 5 gün devam etmeyen çocuğun durumu velisine e-posta veya kısa mesaj yolu ile bildirilir. 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır.

Devamsızlık: Okula herhangi bir nedenle gelemeyecek çocukların durumu ve süresi dilekçe ile okul idaresine bildirilir. Hastalık raporu var ise raporu bir fotokopisi aynı şekilde okul idaresine verilir.

Hastalık Sonrası Okula Devam: Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle okula devam edemeyen çocuklar, sakınca olmadığına ilişkin sağlık kuruluşlarından alınacak tabip raporu ile okula devam edebilirler.